Takushi Sushi
Prowadzenie restauracji, zwłaszcza z tak orientalnymi daniami jak sushi czy ramen, zawsze jest wyzwaniem. Jednak z odpowiednim zespołem można stworzyć wyjątkowe miejsce z jedzeniem, które zachwyca i pachnie tak, że nie sposób przejść obok niego obojętnie.
Nad naszym menu czuwa Szef Kuchni, który przez ponad dekadę zdobywał doświadczenie w restauracjach serwujących japońskie sushi. Jego umiejętności i zaangażowanie docenili fani hosomaków, inari czy nigiri. Poszliśmy więc dalej i od 2020 roku w naszej karcie jest także ramen, a my przyjęliśmy nazwę Takushi Ramen & Sushi.
W międzyczasie zmieniliśmy również miejsce naszej restauracji, która obecnie znajduje się w dzielnicy LSM, gdzie można doświadczyć ciszy i spokoju. Nasza restauracja to bez wątpienia lokal z rodzinną, ale także niezobowiązującą atmosferą. Można w niej znaleźć wytchnienie i zanurzyć się w japońskiej tradycji ze szczyptą nowoczesnego podejścia do klasycznych dań. Tutaj każdy znajdzie znakomitą kuchnię, za którą zatęskni natychmiast po opuszczeniu progu Takushi Ramen & Sushi.
Oczywiście klimat restauracji to nie wszystko. To przecież jedzenie jest najważniejsze! Zawsze wybieramy świeże ryby i owoce morza, które w autorskich kompozycjach naszych znakomitych kucharzy smakują niczym dania przyrządzanie w najlepszych barach Dalekiego Wschodu. Zapraszamy więc na pierwsze piętro budynku przy ul. Pana Balcera 6A nie tylko na wyborne sushi i rozgrzewające zupy ramen, ale także, by poczuć domowe ciepło i beztrosko spędzić wolny czas.
Poznaj nasz Zespół
Krystian
Sous Chef Sushi
Poznajcie Krystiana, Krystian jest z naszą rodziną od samego początku, tj. od 2011 roku. Jego wyuczony zawód to technik mechanik. „Los sprawił, że zostałem Sushi Szefem. Z każdym rokiem zdobywając wiedzę i tajniki sushi czułem, że będzie to nie tylko moja praca, a również pasja, której chcę poświęcić czas na naukę w byciu coraz lepszym” – jak sam mówi. Bardzo ceni tradycyjny kunszt przygotowania sushi. Swoje umiejętności rozwijał pod okiem Grzegorza i Alon Than’a. W Takushi cenimy Krystiana za precyzyjność na najwyższym poziomie. Jest autorytetem dla naszych młodszych sushi masterów, którzy pod jego okiem doskonalą swoje umiejętności. Krystian poza Takushi Ramen & Sushi pasjonuje się piłką nożną i boksem.
Przemek
Sous Chef Ramen & Sushi
Poznajcie Przemka, Przemek dołączył do naszej rodziny w 2018 roku. Do Lublina przyjechał z niewielkiej miejscowości pod Radomiem. Po skończeniu technikum gastronomicznego swoich sił próbował w robieniu pizzy, ale po paru dniach stwierdził, że to dla niego i postanowił spróbować robić sushi i nasza współpraca trwa do dziś. Przemek jest jedną z najbardziej pracowitych osób w naszej rodzinie. W pracy jest bardzo dokładny, precyzyjny i ambitny. Przez lata spędzone u nas poznał, z czym się wiążę praca na stanowisku kucharza sushi jak również ramen. Prywatnie jego pasją jest piłka nożna i gotowanie. Cenimy Przemka za jego nienaganne podejście do pracy i szczerość.
Luiza
Chef
Poznajcie Luizę, „Ciocia Lui” dołączyła do naszej rodziny w 2018 roku. Osobiście lubi gotowanie i wypiekanie ciast. Wybrała kuchnię japońską trochę przez przypadek. W Takushi Ramen & Sushi dostała skrzydeł, gdzie pod okiem naszych szefów kuchni ma możliwość rozwoju swoich umiejętności. Tempura i tamago to jej specjalność. W wolnej chwili lubi oglądać polskie seriale. Luizę wszyscy lubimy za to, że jest ciepłą i wrażliwą osobą.