Ramen w Lublinie

Takushi Sushi

Prowadzenie restauracji, zwłaszcza z tak orientalnymi daniami jak sushi czy ramen, zawsze jest wyzwaniem. Jednak z odpowiednim zespołem można stworzyć wyjątkowe miejsce z jedzeniem, które zachwyca i pachnie tak, że nie sposób przejść obok niego obojętnie.

Nad naszym menu czuwa Szef Kuchni, który przez ponad dekadę zdobywał doświadczenie w restauracjach serwujących japońskie sushi. Jego umiejętności i zaangażowanie docenili fani hosomaków, inari czy nigiri. Poszliśmy więc dalej i od 2020 roku w naszej karcie jest także ramen, a my przyjęliśmy nazwę Takushi Ramen & Sushi.

W międzyczasie zmieniliśmy również miejsce naszej restauracji, która obecnie znajduje się w dzielnicy LSM, gdzie można doświadczyć ciszy i spokoju. Nasza restauracja to bez wątpienia lokal z rodzinną, ale także niezobowiązującą atmosferą. Można w niej znaleźć wytchnienie i zanurzyć się w japońskiej tradycji ze szczyptą nowoczesnego podejścia do klasycznych dań. Tutaj każdy znajdzie znakomitą kuchnię, za którą zatęskni natychmiast po opuszczeniu progu Takushi Ramen & Sushi.

Oczywiście klimat restauracji to nie wszystko. To przecież jedzenie jest najważniejsze! Zawsze wybieramy świeże ryby i owoce morza, które w autorskich kompozycjach naszych znakomitych kucharzy smakują niczym dania przyrządzanie w najlepszych barach Dalekiego Wschodu. Zapraszamy więc na pierwsze piętro budynku przy ul. Pana Balcera 6A nie tylko na wyborne sushi i rozgrzewające zupy ramen, ale także, by poczuć domowe ciepło i beztrosko spędzić wolny czas.

Restaurant Guru 2023
Poznaj nasz Zespół

Grzegorz
Head Chef Ramen & Sushi
Poznajcie Grzegorza, swój rozdział życia związany z gastronomią zaczynał od stanowisk: dostawcy poprzez zmywak, aż do Szefa Kuchni. Z sushi związany jest od 13 lat, swoją przygodę z kuchnią japońską zaczął w jednej z warszawskich restauracji. Przez kolejne lata rozwijał swoją wiedzę ucząc się od samych mistrzów sushi jak również mistrzów ramen, m.in. Alon Than’a, Hirotoshi Ogawy, Ramen Propagandy – Mateusza Bryla. Zbudował od podstaw jedno z dobrze znanych miejsc na gastronomicznej mapie Lublina, właśnie Takushi Ramen & Sushi. Swoją wiedzę przekazał wielu osobom, które aktualnie pracują w sushi barach w innych miastach, jak również w Lublinie. Najlepsi z nich postanowili zostać w jego zespole i dalej rozwijać swoje umiejętności. Grzegorz jako nieliczna osoba na świecie jest posiadaczem ostatniego stopnia uczniowskiego wydanego przez ambasadę Japonii potwierdzonego certyfikatem AJSA. Po tym wyróżnieniu chciał przystąpić do egzaminu na czarny pas, ale niestety jak wszyscy wiemy pandemia pokrzyżowała plany wielu osobom, ale nasz Head Chef nie poddaje się i czeka na najbliższą okazję, żeby móc przystąpić do tego egzaminu. Stay tuned :)!
 

Krystian

Sous Chef Sushi

Poznajcie Krystiana, Krystian jest z naszą rodziną od samego początku, tj. od 2011 roku. Jego wyuczony zawód to technik mechanik. „Los sprawił, że zostałem Sushi Szefem. Z każdym rokiem zdobywając wiedzę i tajniki sushi czułem, że będzie to nie tylko moja praca, a również pasja, której chcę poświęcić czas na naukę w byciu coraz lepszym” – jak sam mówi. Bardzo ceni tradycyjny kunszt przygotowania sushi. Swoje umiejętności rozwijał pod okiem Grzegorza i Alon Than’a. W Takushi cenimy Krystiana za precyzyjność na najwyższym poziomie. Jest autorytetem dla naszych młodszych sushi masterów, którzy pod jego okiem doskonalą swoje umiejętności. Krystian poza Takushi Ramen & Sushi pasjonuje się piłką nożną i boksem.

Przemek

Sous Chef Ramen & Sushi

Poznajcie Przemka, Przemek dołączył do naszej rodziny w 2018 roku. Do Lublina przyjechał z niewielkiej miejscowości pod Radomiem. Po skończeniu technikum gastronomicznego swoich sił próbował w robieniu pizzy, ale po paru dniach stwierdził, że to dla niego i postanowił spróbować robić sushi i nasza współpraca trwa do dziś. Przemek jest jedną z najbardziej pracowitych osób w naszej rodzinie. W pracy jest bardzo dokładny, precyzyjny i ambitny. Przez lata spędzone u nas poznał, z czym się wiążę praca na stanowisku kucharza sushi jak również ramen. Prywatnie jego pasją jest piłka nożna i gotowanie. Cenimy Przemka za jego nienaganne podejście do pracy i szczerość.

Luiza

Chef

Poznajcie Luizę, „Ciocia Lui” dołączyła do naszej rodziny w 2018 roku. Osobiście lubi gotowanie i wypiekanie ciast. Wybrała kuchnię japońską trochę przez przypadek. W Takushi Ramen & Sushi dostała skrzydeł, gdzie pod okiem naszych szefów kuchni ma możliwość rozwoju swoich umiejętności. Tempura i tamago to jej specjalność. W wolnej chwili lubi oglądać polskie seriale. Luizę wszyscy lubimy za to, że jest ciepłą i wrażliwą osobą.